Drága Kisfiunk

Minden a kisfiunkról

Friss topikok

Linkblog

Itt a tavasz!

2012.03.18. 14:49 - SZKGAB

Kirándulással kezdjük a tavaszt

Először Kálmán meglepetés szülinapja alkalmából kirándultunk a Velencei tó partján, ahol a Kiss család apraja-nagyja sétált a tóparton. Kálmánék kutyusa gondoskodott a frissítésről, miután beugrott a vízbe, és mellettünk rázta meg magát:)

Eni mamáéékal elmentünk a Gaja-völgybe kirándulni, ahol nagyon élvezted, hogy végre minden lépésnél találsz egy érdekesnél érdekesebb botot, amit még esetleg a patakba be is dobhatsz:) És ha már hóban nem is, de az avarba mindenképp sikerült Magad beleásnod, így délután az utunk egyenesen a mosógéphez vezetett:)

 

2011 tavasztól 2012 tavaszig - avagy a két nyuszi között

2012.03.18. 14:47 - SZKGAB

Eltelt egy év, három éves lettél! Egy éve nem írtam az oldalra – ezt sajnos pótolni nem tudom, de azért megpróbálok néhány pillanatot és szép emléket átadni Neked!

Egy éve mentem vissza dolgozni, Te pedig Gabi mamával és Jani papával töltöd napjaidat. Nagyon féltem attól, hogy fognak telni napjaid, bár miután kiderült, hogy nem bölcsibe mész, hanem a Mamáékkal maradsz otthon, megnyugodtam. Nagyon szívesen maradtam volna Veled még egy évet, de nem így alakult. Az első naptól kezdve úgy éreztem, Neked ez nem okozott törést, nagyon jól kijöttök a Mamáékkal, napirended maradt a régi, hisz mindent hasonlóan próbált csinálni, mint mi. Azt láttam, hogy a Mamát jól le tudtad fárasztani, de azt hiszem, mondhatom, hogy kivirult melletted!:) Úgy gondolom, nagyon sokat tanultál tőlük, és boldog, kiegyensúlyozott napokat töltöttetek együtt. Sajnos, én gyakran nem tudtam időbe hazaérni, de tudtam, hogy jó helyen vagy! Sokat sétáltatok, játszottatok a Mamával, vicceltetek a Papával. Sokszor az Edó is beugrott, Veled volt és Mesivel is játszottál. Most majd az óvoda miatt fogok egy picit izgulni, de azt hiszem, ez a szülők „dolga”J Remélem, Te szeretni fogod az ovit!

Nagy élmény volt a húsvét. A nyuszi érdekes módon rengeted kis autót hozott Neked, amiket nagy örömmel keresgéltél a kertben. Eni mamáékkal pedig a Haleszban is voltunk, ahol tojásszedő játékban vettél részt. Nagyon élvezted a tojásgyűjtést, bár a benne lévő cukorkákat még nem etted meg.

Nyáron több, mint 3 hetet Zamárdiban töltöttél, néhány napot nélkülünk, a Mamákkal nyaraltál. Sajnos a jó időből nem sok jutott, és beteg is voltál, de amikor csak lehetett a Papáék vittek Siófokra a homokos partra, és ott élvezted a vizet.  Szárszón is voltunk, ahol nagyon nagy buli volt, amikor a Kálmiék hazalátogattak! Azt hiszem, nagyon nagy élményekben volt részed.

Eni Mamáékkal is együtt töltöttünk néhány napot, kirándultunk, nagyokat sétáltunk, és amikor lehetett, fürödtünk is nagyokat!

Nyár végén ismét ellátogattunk Gyömrőre, körbe sétáltuk a tavat, lábat lógattunk a vízbe…. Nagyon kellemes hely!

 

Szeptemberben végleg vége a szopizásnak, és azóta mesére alszol el az ágyikódban, és általában végig alszod az éjszakát.

 

Ősszel voltunk kirándulni István Papáékkal a Pákozd Sukorói Arborétumban, ahová talán a legjobb időben mentünk, mert még szép meleg volt, és gyönyörűek voltak a falevelek, a színes táj… Nagyot motoroztál ott, és hatalmasat játszottál a játszótéren. Megbeszéltük, hogy tavasszal visszamegyünk!

Nagyokat sétáltunk a Kopaszi gáton is, ahol Zita babával és Áron babával is találkoztunk.

 

Voltunk a Normafánál is kirándulni, de esett az eső, így csak egy rövid séta erejéig élveztük a friss levegőt, majd beültünk egy teára melegedni egy turista házba.

Balázsékkal többször voltunk „játszóétteremben”, ami játszóházat jelent, csak Te így nevezted el. Nikivel együtt hatalmas kacagások közepette csúszkáltatok és hemperegtetek a színes labdák között.

 

Szabad hétvégéken, jó időben többször sétáltunk a Rákos-patak partján, ellátogattunk a Merzse-mocsárhoz, vagy csak a közeli lovardába mentünk, ahol a vadkacsákat etettük, ugráltál a trambulinon, vagy a pacikban gyönyörködtél. Többször kimentünk Ferihegyre is, ahol a felszálló repülőket tanulmányoztad, illetve nagy kedvencünk lett a Medveotthon, ahol mézzel etetted a macikat.

A kerületi autómentes napra is kilátogattunk, ahol rendőrautót, tűzoltóautót és mentőautót lehetett közelről megnézni, sőt, bele is ülni.

 

Természetesen – és ennek nagyon örülök – sokat van együtt a család, és mivel szerencsére egész nagy családunk van, így bőven akad alkalom születésnapok és névnapok ünneplésére is!

 

Nagy élmény volt a Mikulás ünnepség is, amikor a Sporttelepen egy kis színdarabot adtak elő, és Te nagy élvezettel nézted végig.

Karácsony

Nagy várakozással telt a december, sok karácsonyi dalt hallgattál, énekeltél, sokat színeztél karácsonyi színezőt, együtt sütöttünk, készültünk az ünnepekre. Igyekeztünk igazi, szép, meghitt ünnepet varázsolni Neked, remélem, Te is úgy érezted, hogy sikerült.

 

24. estét Fehérváron töltöttük, de előtte már otthon nálunk járt a Jézuska, gyönyörű karácsonyfát hozott sok ajándékkal. Fehérváron este megint rengeteg ajándék várt a fa alatt. És az ajándékozás csak folytatódott a Mamáéknál is, Balassagyarmaton is. Kicsit átrendeztük a nappalit, hogy beférjenek az ajándékok:)

Ünnepek között Eni mamáékkal voltunk az Árpád fürdőben, ahol állításod szerint megtanultál úszni:)

Szilvesztert ismét Anikóéknál töltöttük, ahol nagy baba-party-ban volt részünk sok-sok játékkal, beszélgetéssel, finomsággal. Megtudtuk, hogy félsz az álarcoktól. Amikor egy macis álarcot hoztam Neked, laza hanyagsággal bevágtad a sarokba:). Este pedig Pankáról és Áronról is levetetted az álarcaikat.

 

Februárban pár alkalommal elmentünk síelni. Megkérdezted: „Anya, megtanítasz síelni?” Voltunk Eplényben, ahol mindkét Mama és Papa figyelte, hogy állsz először sítalpra. Majd a Mátrában is próbálkoztunk. Kb. másfél óráig nagyon tetszett, nagyokat kacagtál csúszás közben, de utána gyorsan elfáradtál. Pesten, a kerületben még a Papáékkal gyakoroltál, és a videóból ítélve, kezdtél ráérezni a lényegre. Jövőre, reméljük, hosszabb időre is el tudunk menni valahová síelni, addigra már nagyfiú leszel!:)

Márciusban ismét kisebb lakásátrendezés következett a szülinapi ajándékok miatt:) Az ünneplés 9-én otthon kezdődött, de a nagy születésnapot a Vadkacsa utcában tartottuk. Főszerep ismét a játékoké, no meg persze a finomságoké volt!

 

Ami nem változott: kedvenced az autók és a rajzolás, de imádod a zenét is – édesen táncolsz a kacsatáncra. Már ügyesen rakod a bonyolultabb kirakókat is és nagyon édesen pózolsz a fényképezőbe és cuki a kacsintásod is! Nagyon szereted a közlekedési táblákat, az utcán és otthon, játék közben is.

 

 

A kakaó és a görög joghurt bármilyen mennyiségben jöhetne, a gyümölcsöknek nem sok teret biztosítasz, de azért próbálkozunk!

 

 

Kedvenc mondataid: Nadon furca, ude?:)

Vicceljünk még, Papa, jó?

Milyen furca a gumija, ude?

Elbújtam, megkeresel a takaró alatt?

vévévéponthu

Kakilom, jó?:)

 

Hát igen, a szobatisztaságról most többet nem írnék:)

 

Így visszagondolva rengeted szép dolog történt velünk az elmúlt évben, sok helyen jártunk, nem unatkoztunk. Persze Apával nagyon jól tudjuk, hogy jobb lenne még több időt Veled tölteni, de talán nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a Mamáék olyan „bölcsit” varázsoltak köréd, amilyen senkinek sincs! A Mamák Papák nagynénik és nagybácsik és barátok segítségével nagyon sok érdekességben, sok jó programban volt részed a hétvégeken is, hisz a szerető család körülötted forog! Mi pedig Apával csak egyszerűen imádunk és büszkék vagyunk Rád!

 

Megint jön a nyuszi

2011.04.30. 07:23 - SZKGAB

Készülődtünk már, bizony, még locsoló verseket is mondogattunk Neked. Kifestőben színeztük a nyuszikat, meg a fiúkat, amint a lányokat locsolják, vagy épp tojásokat festenek. Ablakra ragasztottunk matricákat, amiket Te azonnal áthelyeztél, mert nem a „megfelelő helyre” tettük:) A matrica nyuszinak kicsit megsérült a farka, néhány matrica-virágszirom elszakadt, kicsit egymás hegyére-hátára keveredtek a matrica-tojások az ablakon, de nem baj. Most nem elsősorban az esztétikai hatása számít, hanem az üzenet. Megtanultad, hogy az ünnephez tartozik a tojás, a nyuszi, a virágok….csak nehogy oda jussunk, hogy a nyúl tojta:)

Rügyező faágakra dísztojásokat akasztottunk – néhány tojás megsérült, meg a végén a tojások mögött elvesztek a faágak, annyit akasztottál rá, de nem számít, nekünk idén így tetszett!:)

Már szombaton elkezdtük a tojáskeresést otthon, a Gabi Mamáékkal, amikor – érdekes módon:) a nyuszi a csokitojások mellé autókat is hozott. Megpróbáltuk a mercik és a BMW-k mellett észre venni azt is, milyen szép virágok nyílnak a kertekben, rügyeznek a fák…..itt a tavasz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehérváron szombaton a Haleszben tojáskereső verseny volt, ahol 9 tojást szedtél össze a kis kosárkába, amikbe cukorkákat tettek. Sajnos Te még azokat nem eheted, de szívesen osztogattad a cukrokat az Áronéknak és a Papáéknak. Hazafelé pedig virágot szedtél a Mamának. Vasárnap Eni Mamáéknál jött a nyuszi, rengeteg ajándékot és persze sok-sok tojást hozott. Nem volt szép idő, így inkább a terasz köré kerültek az ajándékok. Nagyon édes volt, ahogy vigyorogva szedted össze az ajándékokat, tojásokat, de mindenekelőtt az autókat. Jó volt látni, hogy a nyuszika ilyen ügyesen kitalálta, minek örülsz majd.

Másnap is kimentünk a kertbe, és végigmutogattad, hol találtad előző nap a tojásokat, ajándékokat. Vagy talán megint azt vártad, hogy hoz valamit a nyuszi? Nem tudjuk, de aranyos volt.

A locsolkodás még 5 nap elteltével is nagy sláger, hozod a kis kancsót, és mosolyogva közelítesz, és sikongatsz (jajaj), ahogy a legenda szerint a lányok tették a vödör jeges víz láttán. (én meséltem neki így a történetet, hogy megértse:))

Kapupó, obua, nina, könönöm és társai

2011.04.30. 07:20 - SZKGAB

Az elmúlt két évben nagyon sok mindent megtanultál, forogni, ülni, járni, enni, és én ezt mindig egy csodaként éltem meg. Minden korszakot nagyon szerettem, mindig épp az aktuális tudományod nyűgöz le (és nem csupán engem!). Most épp a csacsogásodtól olvadok el, de nagyon!!! Szegény Mesink talán kevésbé boldog, mindenesetre nekünk nagyon tetszik, hogy őt kapupó-nak szólítod. Kisfiam, erre mindenképpen választ kérek majd, miért hívod őt épp így – egyetlen hang sem stimmel:). Sokkal nehezebb szavakat is ki tudsz mondani (Karolina például a dalból, ahol egy asszony hívja a 9 lányát).

Amikor megyünk valahová, akár gyalog, akár autóval, mindig fel kell sorolni az összes látható autó márkáját. Séta közben sem egyszerű, mert egy kicsit gyorsan mutogatod őket, én meg nem vagyok nagy profi az autókban – lehet, hogy inkább Apával kellene sétálnod? Elhívhatnád őt egyszer egy kiadósabb túrára:)

Amikor autóval utazunk, akkor is felteszed a kérdést „Mi?”, vagyis milyen autó? Hát amíg lassan megyünk, addig igyekszem megválaszolgatni, de gondolhatod, hogy a városban, a sok autó között fel van adva a lecke, és csak kapkodom a fejemet, de sokszor nem tudom elég gyorsan mondani. Autópálya? Szóba sem jöhet, nem, oda nem megyünk, ki van zárva, azt már nem bírom. Akkor Apa fog hátra ülni, magyarázni, inkább én vezetek:)

De meg kell hagyni, ha elmondom az autó márkáját, Te legtöbbször jóváhagyod egy igennel – sajnos a hangsúlyt nem tudom érzékeltetni, pedig irtó aranyos!!!

Obua az uborka, nina a nissan, könönöm pedig a köszönöm – de még ritkán megy magától

Nagyon meglepődtem viszont azon, hogy ha tüsszent valaki, magadtól mondod, hogy egészségedre. Hozzáteszem, ezt csak páran tudjuk, hogy az az akar lenni, mások valószínűleg valami kis morgásra gondolnának, de én nagyon büszke vagyok ilyenkor!

Nyamó a majom, a pkápká pedig jelenti egyszer a ceruzát, zsírkrétát, de a rajzolást is.

Szintén vicces, ám a jövőre nézve kevésbé ad okot a büszkeségre:), amikor „igazat mondasz”. Otthon mindig kakaót főzöl, mindenkivel ötször megkóstoltatod. Fehérváron pedig hirtelen a pohárkádban bor lesz, feltüntetve úgy az egészet, mintha otthon mást sem innánk, csak bort:) Gabi mama is hasonlóan járt, miután az esti csoki-alku miután (minden nap csak egy csoki jár vacsora után), egy ártatlan kérdésre – hogy napközben sem eszel csokit a mamával, ugye? Azt válaszolod, hogy de, a Mama szokott csokit adni. (nem szó szerint):)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. szülinapod

2011.04.30. 07:18 - SZKGAB

És megint eltelt egy év, 2 éves lettél! Megünnepeltük a napján, egy kis tortácskával, csak hogy lehessen gyertyát fújni. Na de a szülinaposnak ajándék is jár – mi? Hát természetesen egy autó, méghozzá nem is kis autó!!!

Hétvégén a Vadkacsában jött össze a család, volt sok finomság, torták és sok-sok ajándék. Nagyon jó volt nézni, milyen boldogan fújod a gyertyákat, és játszol az új játékokkal!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anya dolgozik

2011.04.30. 07:16 - SZKGAB

Anya visszament dolgozik, és Te a Mamáékkal maradtál otthon. Én nagyon féltem tőle, hogy fogod viselni a változást, de azt hiszem, elmondhatom, hogy nem viselt meg az „új” élet. Továbbra is otthon, a saját környezetedben vagy, saját játékaid között, a Mamával, Papával, akik úgy intézték, hogy ne változzon a napirended. Sokat játszanak Veled, minden nap mentek sétálni, rajzoltok, és persze finomakat falatoztok.

Reggelente Apa tesz tisztába, felöltöztet, kakaót csinál Neked, mesét néztek, így egy kicsit több időt töltötök kettesben, ami szerintem nagyon jó.

Engem jobban megviselt az új helyzet, de a régi csapat, kollégák nagyon aranyosak voltak, így könnyen vissza tudtam zökkenni a munkába. Mivel bent nem unatkozom, gyorsan telik az idő, és sietek hozzád haza, hogy mire felébredsz, már otthon legyek. Délután pedig, ha szép az idő megyünk sétálni, vagy kitalálunk valami jót otthon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikáció a 22 hónapossal

2011.01.31. 15:21 - SZKGAB

Szinte mindent el tudsz magyarázni, bár azért előfordul, hogy nem, vagy nem jól értem, és ez engem nagyon tud bosszantani. Mindenesetre Te nagy nyugalommal próbálod újra magyarázni.

 

Magyarul:

Apa, Mama, Papa, Dédi, Babu, (i)gen, nem, puff

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ábelül”:

átyká (anya),

gbka(zsírkréta),

ái (Edó és Ági),

ábu (autóbusz),

dízs? (víz, gríz, dísz),

bú (autó),

íó íó (rendőr),

bugyi (motorbicikli)

 

nye-nye (kutya), cíí (cica), bú (boci), káj-káj (varjú), vá-vá (kacsa)

 

Sajnos a mi betűinkkel az édes babahangokat nagyon nehéz – inkább lehetetlen leírni, hallani kell.

 

Kézzel-lábbal:

Karika, összetett tenyér (gyurma), magasra emelt karok (trolibusz),

Ha valami meleg – fújsz, ha savanyú – fintorogsz

 

 

Nagyon élvezem, ahogy beszélsz, tényleg cuki, ahogy mindenre mondod, hogy igen.  ….

Aztán eltelt pár nap, és megtanultad azt is, hogy NEM. Most ezt hajtogatod folyamatosan, mintha szuper biztosan próbálnád bevésni a fejecskédbe. Én meg csak azon tűnődöm, hogy ráértünk volna ezt a bűvös kis szócskát megtanítani Neked majd úgy néhány év múlva is:)

 

 

2010 Karácsony

2011.01.31. 15:21 - SZKGAB

Idén is nagyon vártuk már a karácsonyt, nagyon készültünk már az ünnepekre. Feldíszítettük a lakást, karácsonyi dalokat hallgattunk, énekeltünk, karácsonyi kifestőt színeztünk, rajzoltunk sok-sok Mikulást, karácsonyfát, sütöttünk mézes puszedlit. Próbáltunk meleg, ünnepi, boldog karácsonyi hangulatot varázsolni otthonunkba – nagyon remélem, hogy sikerült, és Neked, kisfiam, ugyanolyan szép, emlékezetesek maradnak az ünnepek, mint nekünk.

6.-án a játszótérre lovas kocsin érkezett a Mikulás, és adta át a csomagokat a gyerekeknek. Te amolyan kis huncut, szégyenlős mosollyal mutattad meg nekünk, mit kaptál. Este az Elműs sportpályán volt Mikulás ünnepség Levente Péter és Gryllus Vilmos műsorával. Még nem igazán értetted az előadást, de az ismerős dalokra felfigyeltél, táncoltál. Megszorongattad a karácsonyfán a díszeket, szendvicset és szaloncukrot ettél, miközben a Mikulást figyelted.

23-án Gabi Mamáékkal már tartottunk egy kis előzetes vacsorát, de ez azért még inkább a készülődés jegyében telt.

24-én meglátogattuk a Dédit Szügyben, aki már sajnos gyenge volt, de nagyon örült Neked. Utána mentünk Fehérvárra, ahol a Mamáék már mindent előkészítettek, így már csak ettünk, és ünnepeltünk, és ettünk, és ajándékokat bontottunk, és ettünk, meg örültünk egymásnak, meg a sok-sok játéknak, és még mindig ettünk egy kicsit a finomabbnál finomabb sütikbőlJ Nagyon kellemesen telt az este, jó volt együtt lenni, félretenni a hétköznapi dolgokat, örülni, és nézni, ahogy elmerülve játszol az új játékokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-án a Kálmánéknál jött össze a Kiss család, ott folytattuk az ünneplést, no meg persze az evést! Ott is nagyon nehéz volt ellenállni a sok finomságnak. Este Gabi Mamáéknál folytattuk az ünneplést, Te pedig a játékot, és még itt is kóstoltunk egy kis bejglit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ünnepek után egész sok hó esett nálunk, így a sok süteményt ledolgoztuk egy kis szánkózással. 28-án ismét lementünk Fehérvárra, Andrásékkal színházba mentünk, Te pedig a Mamáékkal és a Dédivel voltál este.

Szilveszter estét Anikóéknál töltöttük, akik egy klassz kis gyerekzsúrt szerveztek. Nagyot játszottatok Pankával, Áronnal és Tomkával. Roland hozott tűzijátékot, meg elintézte, hogy a rendőrautó szirénázzon külön Nektek!! Egy közös pancsi után pedig egy jót aludtatok. Jó volt egy kicsit velük lenni, játszani, beszélgetni, no és itt is csipegettünk (nem keveset) a sok finomságból.

 

 

Káj-káj

2010.11.03. 22:03 - SZKGAB

Azt hittem, az APA után már nem ér váratlanul, és nem fogok meghatódni a következő szavakon, hát, tévedtem! Enikő Mama már mondta, hogy a varjúra mutattál, és mondtad, hogy táj-táj (az elején, még így hangzott), de amikor séta közben rámutattál a varjúra, és mosolyogva mondtad, hogy káj-káj, azt hittem, elolvadok.

 

 Ezen kívül ügyesen mondod, hogy absz (ami autóbuszt jelent), meg nagyon édes, de leírhatatlan szavakat használsz a motorbiciklire, joghurtra (ghughu?), bogyóra (bgyó), gríz (g(í)zs), zsírkréta (gbka??). Néha kimaradnak a magánhangzók, de nem baj, végül is a csehek is egész jól megértik magukat nélkülük:)

Végre tudatosan el tudod magyarázni, ha valami nem tetszik, kezedet rázod, hogy nem. Ha nem tetszik a mese, a az ének (kacsánál a Kiskacsa fürdik és a Háp-háp-háp már idejét múlta, most az Egy kíváncsi kacsa a sláger:)), a zene, a TV csatorna, másik könyvet szeretnél, vagy egyszerűen csak ellenkezel, ügyesen használod, mondhatni kihasználod:)

 

 

 Édes volt, amikor nem akartál feljönni fürdeni, mi elindultunk fel a lépcsőn, lekapcsoltuk a lámpát. Te nem zavartattad magad, bekapcsoltad a TV-t, és leültél a kanapéra – vajon kinél láttál ilyet?:)

A motorozás már nagyon ügyesen megy, gyorsan haladsz vele, csak a fel-leszállás még nem megy. Leszálláskor eldöntöd a motort a lábad között, és úgy szállsz le..

Reggelinél ügyesen odakészíted az etetőszéket, segítesz teríteni is. Segítettél összeszedni a leveleket a kertben, sepregetni a szobában, szóval nagyon ügyes vagy. Viszont a pelenkázás nem a kedvenced, mindig újabb és újabb trükkökkel kell elterelni a figyelmed:)

Nagyon imádom azt is, ahogy jelzed, ha valami meleg - fújni kezded, legyen az étel, víz a kádban, radiátor.... Ugyanolyan aranyosan próbáltad elfújni a mécsest a tökben is.

 

 

Másfél évesen

2010.09.27. 15:08 - SZKGAB

Hosszú hónapok kemény „munkája” után végre hajlandó vagy bevenni a szádba a fogkefét. Már az egész család fogat mosott, hogy kedvet csináljon Neked. Te nagyon ügyesen rángattad a fogkefét más szájában, sőt, a sajátod előtt is bohóckodtál vele, de a szádba, nem-nem, oda nem tetted volna be, sőt azt sem engedted, hogy más megmossa a fogad. Szóval 18 hónaposan már leszopogatod a fogkrémet, és talán már lassan azt is megengeded, hogy megmossuk a fogadat.

Ez azért lett számomra egyre fontosabb kérdés, mert már kezdenek előjönni a hátsó, rágó fogak is. Már látszik mindenhol egy-egy fehér pötty, és igen, vigyázni kell a fogakra. Másrészről pedig a nyár közepétől lassan eszel majdnem mindent, főleg azt, amit másnál látsz, és most ősszel Anya beadta a derekát, és édességet is kapsz már, sokszor – vagy néha, nézőpont kérdése. Mindenestre a csokis golyók (gabona örlemény) és a túrórudi bármikor jöhet. Ezeken felül a banán, meggy – és sajnos a gyümölcsök terén más csak ritkán, időszakosan; a rizs, zöldborsó és sárgarépa pedig általában gyorsan elfogy a tányérról. Nagy mennyiségekről nem beszélhetünk, de továbbra is jut egy kis anyatej is – bármikor:) - és így együtt már valószínűleg elég, mert nem vagy sovány (10,5 kg). Ezt főleg éjjel érzem, amikor fáradtan néha alig bírlak kiemelni az ágyból:)

Nyáron még csak az utcában sétálgattunk, és nagy szó volt, hogy egy kört meg tudtunk tenni gyalog. Ma már tolod a motort, és száguldunk, egészen addig, amíg valami meg nem tetszik (pocsolya, autó, kavics, eldobott csikk..), akkor megállunk, és azt tanulmányozod hosszú perceken keresztül. Múltkor elsétáltunk-motoroztunk a lovardáig, ez egy igen komoly kirándulás volt mindkettőnknek, mert elfáradtál, és visszafelé kézben hoztalak, a motorral együtt. Ez egy nagyon buta ötlet volt, de ezzel is bizonyítom, hogy egy anya, ha kell, mi mindenre képes. Én magam sem hittem volna, hogy több, mint 10 kilót fogok kilómétereken keresztül cipelni.

Kedvenced lett a rajzolgatás, eleinte csak nyomtad a kezünkbe a zsírkrétát, hogy rajzoljunk, most már Te is rajzolod a köröket, kezded megismerni a színeket. Néha persze kényszer pihenőre megy a zsírkréta, mert el kell dugni a kis művészgyerkőc elől, amikor kreatív hajlamaidat az oszlopon próbálod kiélni.

A könyvek továbbra is nagy kedvencek, gyakran vonulsz be a járókába olvasgatni, aztán persze utánad kell menni, énekelni, mondókázni a megfelelő képekhez.

A fakockába lassan már minden formát egyedül is be tudsz tenni, és a legóból is tudsz oszlopot építeni. Esténként, szopizásnál mesélni „kell”, és mostanában is nagy kedvenc a kukucs játék bármelyik formája. Imádod a zenét, bekapcsoltatod velem a magnót, és az ismerős dallamokra felhívod a figyelmem egy kis tánccal, „énekléssel”. Egyre nagyobb segítség vagy a házimunkában is, hisz bepakolod a mosógépet – néha tiszta ruhával, néha játékkal:), porszívózol is – néha a cső nélkül is, felmosol – néha elárasztod a padlót, gyomlálsz – néha a virágokat is leszeded, de nem baj, nagyon örülünk, hogy segítesz!

Még most sem értem, hogy tud valaki egy gyerkőc mellett unatkozni, hisz minden napra jut valami új élmény – remélhetőleg mindkettőnknek!

Az első szavad: Apa. Olyan lassan, halkan, óvatosan mondod, nagyon édes! Aranyos, ahogy próbálod a hangokat formálni. Második szó a baba, és közben mondogatod, hogy anya-nyanya-nyanya, ez gondolom, én lennék:) Azután pedig az autót próbálod mondani, nagyon megnyújtva az Á betút, és az u-t csak úgy éppen jelöjlö, még nem mondod, de én már tudom, hogy ez az autó lesz!:)

Tamás bátyó gunyhója

2010.09.02. 02:07 - SZKGAB

 

És Ábel már másodszor utazott kompon. Idén egy kicsit jobban élvezted, mint tavaly, azt hiszem:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enikő Mamáékkal Vászolyban nyaraltunk, egy erdei házikóban, ami régen egy molnárház volt. Gyönyörű környezetben, egész nap a kertben voltunk, ott mászkáltál, játszottál. Napjában többször megetetted az állatokat a Mamával és a Papával. Amikor jó idő volt a Balaton partján strandoltunk, homokoztál, máskor a háznál labdáztunk, autóztunk, vagy a kocsit tologattad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenkinek nagy élmény volt az ott töltött pár nap. Nagyvárosi élethez szokott emberekként meglepődtünk, hogy nincs utca, házszám, furcsa volt, hogy nincs minden sarkon egy Tesco, de legalábbis valami kis bolt, ahol kenyeret lehet kapni. Nem, a bolt délben bezár, a kenyér elfogyott, talán a szomszéd faluban van, de az is lehet, hogy nem. És hát ott sem volt. Persze azért sikerült elfogyasztanunk a 4 nap alatt kb. 12 kg kenyeret. De ez csak azért van, mert zsíros kenyeret akartunk enni, hogy Andrásnak legyen oka minden este tüzet rakni:)

 

 

 

Megszelídítettük az „elektromos” sütőt is, aminek az elektromossághoz csak a bent égő villanykörte miatt volt némi közeJ Végül előkerült a 8. bögre is, de azért mindenki megihatta az aznapi tea-kávé adagját valahogy. Szokásunkhoz híven nem kevés ételt hoztunk haza, és mindez nem azért volt így, mert rossz volt az étvágyunk!:)

 

 

 

Szokatlan, hogy a csapból patakvíz folyik, így főzéshez külön ivóvizet használtunk, bár lehet, hogy a patak vize egészségesebb…

Mindenki megtalálta a helyét saját mozgásigényének megfelelően – ki egy könyv mellett egy szivacson, egy hintaágyon, vagy épp Ábel nyomában valahol. Tollasoztunk, buborékot fújtunk, no meg gyakran másztunk fel a konyha tetejére némi kis térerő után kutatva.

 

 

 

 

És igen, néhány napig lehet(ne) kisnyomású vízzel zuhanyozni, TV, DVD, internet nélkül élni, ha épp nem akkor találnák meg az embert (Murphy). András jóvoltából azonban egy Tesco parkolóban, Füreden az emailezés is megoldódott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó volt egy kicsit megízlelni egy merőben más környezetet!

 

 

Névnapodon

2010.08.15. 23:49 - SZKGAB

Névnapodat többször ünnepeltük, Gabi Mamáékkal először, majd Andrásékkal, utána pedig Enikő Mamáékkal. Mondanom sem kell, hogy sok-sok ajándékot kaptál. Ekkor kezdtél egyedül „rajzolgatni”, vagyis egyáltalán leülni, és néhány vonalat zsírkrétával húzogatni a papíron. Még azért van mit csiszolni a tudományodon!:) Egyre ügyesebben eszel már, csak sajnos ha jól laktál, gyakran hajlamos vagy egyértelműen tudtunkra adni, hogy elég, még pedig úgy, hogy kecses mozdulattal lerepíted a tányért és tartalmát – jó esetben csak a földre, de törölgettem már a hintát, falat is. És ami szomorú, hogy Neked ez tetszik!

 

 

 

Egyre többször próbálod utánozni a szavak kezdőbetűit, imádod lapozgatni a könyveket, és várod, hogy az egyes képeknél megszokott dalokat énekeljük Neked. Nagyon ügyesen ki tudod fejezni, mit szeretnél. Imádsz kint mászkálni, és az új motorodat tologatni. Más rácsücsül, de neked így is jó. Nem baj, reggelente megyünk sétálni, aztán előbb-utóbb majdcsak ráérzel a motorozás lényegére is:)

Édesen mutatod, hogy csinál a nyuszi, dobod a puszikat. Legaranyosabb, ahogy kukucskálsz – általában a függöny mögött, de néha csak a kezecskéd mögé bújsz el. Reggel alig várod, hogy kinyissam az ajtót, Te már mész előre, és vársz a kapuban, imádod a kulcsot forgatni a kezedben, mintha kulcsolnád az ajtót. Ha jön az autó, már tudod, hogy az út szélére kell menni. A legjobban pedig azt szeretem, amikor odajössz, odabújsz hozzám, tartod az arcodat, naná, hogy elolvadok!

 

Zamárdiban

2010.08.15. 23:47 - SZKGAB

Először a Mamáékkel csak két napra mentünk le. Ekkor a Papa felszerelte a rácsokat, így nem kellett félni, hogy felmászol a lépcsőn, vagy elkóborolsz a teraszról. Neked nagyon tetszett a rács, mert színes volt, néha szét is szedted:), bemásztál a rács és a lépcső közé – néha ki is tudtál jönni:), de persze olyan is volt, amikor mindenáron ki akartál menni.

 

 

Sajnos nagyon sok volt a szúnyog, és egy épp a szemed fölött csípett meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első héten Gabi Mamával és Jani Papával, Babuval és Edóval voltunk, Apuci sajnos csak rövid időre tudott jönni. Nagyon meleg volt, 35 fokok voltak napközben, éjjel sem sokat hűlt a levegő, viszont a Balaton közel 30 fokos volt. Így minden nap nagyokat fürödtünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először csak a csónakban csücsültél, élvezted a hullámokat, majd kézben is pancsoltál, később pedig megszeretted az úszógumit is. Amikor mondtuk, hogy megyünk pancsolni, már indultál is a fürdőbugyidért, meg a szandálért. Reggel sétáltunk egyet, majd reggeli után fürödtünk gyorsan még a nagy meleg előtt, napközben a házban voltunk, autóztunk, olvastunk, esetleg a medencében pancsoltál, és 6 óra körül fürödtünk még egy nagyot. Sajnos még mindig sok volt a szúnyog, így az esti séták általában elmaradtak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-én átmentünk Szárszóra, ahol a Kálmi szülinapját ünnepeltük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Július végén az Enikő Mamával és István Papával voltunk lent, sajnos akkor nagyon rossz időnk volt, sokat esett az eső.

 

Fürödni így sajnos csak egyszer tudtunk, ha nem esett az eső, akkor sétáltunk, egyébként pedig sokat játszottunk bent a szobában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Találkoztunk Mesivel és Elizával is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben megtanultál egyedül enni, no persze azért segítettünk még, de néhány kanállal már egyedül is be tudtál venni a szádba. Már tudok, hogy a boci azt mondja, hogy búúúúúúú, édesen mondod, hogy ugat a kutya, és utánozgatod az autók hangját is. Enikő Mamáék odaadták Neked Apuci matchboxait, így reggel, még 7 óra előtt kipattan a szemed, és a bűűűű-ket keresed:) Nagyon cuki:)

 

Kálmiék esküvője

2010.08.15. 23:37 - SZKGAB

2010.07.10. Mónika és Kálmi esküvője napján először fölköszöntöttük a Mamit születésnapja alkalmából, majd ebéd után elindultunk a templomba. Az Árpád hídnál Apuci észre vette, hogy nem megy jól az autó, így a szertartás előtt még a Papával azt nézegették. Nagyon szép volt az esküvő, ügyesen hallgatad szinte végig, majd a Mamával bementél a játszószobába egy kicsit. Mónika és Miki segítettek elvontatni az autót a szervizbe, így sajnos későn értünk Inárcsra, a polgári szertartásra. Ekkor már kicsit megnyugodtunk az autó miatt, körülnéztünk a kertben, ahol rengeteg virág volt, tó, halak, híd, de Téged mégis inkább a sok autó érdekelt.

 

 

 

Hányszor sétáltunk el arra?! Végigsimogattad a lámpákat, megnézegetted a kerekeket, mindezt olyan élvezettel, mintha először látnál autót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ízlett Neked a vacsora, főleg a levesből ettél, tetszett a zene, táncoltál is rá:) Majd végül a babakocsiban aludtál hajnalig egy viszonylag csendes részen a kertben, miután a Miki elringatott.

 

Buli Fehérváron

2010.08.15. 23:32 - SZKGAB

Szülinapokat ünnepeltünk a Mamáéknál, összegyűlt a Család. Szép idő volt, így a kertben töltöttük a napot, és itt is előkerült a kis kád, no meg az Anyátől örökölt fürdőköpeny!:)

Sok-sok finomságot ettünk, amiket a Dédi meg a Mama készítettek.

Otthoni nyaralás

2010.08.15. 23:30 - SZKGAB

Anya letette a könyveket, lehet nyaralni. Persze eddig sem volt rossz dolgod, hisz a Mamák, Papák segítségével minden nap mentél sétálni, sokat játszottál, foglalkoztak Veled… Mostantól viszont Anyuci is többet lehet pici fiával. Ha lehetett, reggelente meg este nagyokat sétáltunk, napközben bent voltunk, énekeltünk, meséltünk, autóztunk, délután pedig a teraszon pancsoltál. Volt, hogy kis barátokkal töltöttük a délutánt, Bencéékkel, Marciékkal, vagy épp Marcellt látogattuk meg.

Előnyaralás

2010.08.15. 23:13 - SZKGAB

Amíg Anyuci tanult az utolsó vizsgára, Enikő mami nálunk volt, vigyázott Rád, játszott Veled, főzött Neked – no meg sokat segített Anyának. Voltatok együtt a játszótéren, sétáltatok, ugráltál a fekvő rendőrön, integettél a kukás bácsiknak…

Ekkor jöttél rá, hogy szereted a kukoricát. Megviccelted szegény mamit, mert nem tudta, hogy szoktál-e kukoricát enni, Te meg addig erősködtél, míg fel nem faltál majd egy fél csövet -  no persze szemenként!:)

 

 

Végre itt a nyár

2010.07.01. 23:13 - SZKGAB

Hosszú esős, viharos hetek után végre itt a nyár. Hamarosan megyünk a Balatonra is, mindkét családdal egy-egy hétre, ahogy tavaly is. Idén már remélem a Balcsiban is fogsz pancsolni, nem csak a teraszon a kis kádban. Persze az sem rossz, hisz várnak Rád a vadi új medencék! Mindenesetre itthon már elkezdtük a „szoktatást”, a teraszon fürödtél már párszor – egyszer Marcival és Bencével is, és úgy látom, lassan készen állsz egy „kicsit nagyobb víz” meghódítására is!:)

 

Egy 15 hónapos gyerkőc tudománya

2010.07.01. 12:37 - SZKGAB

Mindent el tudsz már magyarázni, bár még nem beszélsz! Elhúzod a kezem, ha azt szeretnéd, hogy álljak föl, kis cipődre mutogatsz, ha menni szeretnél, hátrahajtod a fejed, felnézel, ha repülőt hallasz, forgatod a kezed, ha mosógépet látsz, édesen utánozod az autók hangját… Nagyon cuki, amikor a „kisfiú énekel” a CD-n, és Te is „énekelsz”, vagy akár amikor a kutyus, cica, boci hangját utánozod. Az ismert könyvekben minden kapcsolódó éneket, mondókát „kiköveteled” egy laza táncos mozdulattal. A virágokat édes fintorral szagolgatod, és az öntözőkannával meglocsolod. Szegény kövirózsa leveleit kicsit megviseli ugyan, ahogy kalimpálsz az üres kannával, de Neked mindenesetre nagyon tetszik. Nagyon imádom azt is, ahogy a földre hasalva tologatod az autókat, és hosszú percekig képes vagy tanulmányozni a kerekeit, hogy forognak….

 

Tegnap hatalmas hahotázás közben rejtetted el az autót, majd vetted elő széles mosollyal – amolyan kukucs autó játék:)

Az elmúlt időszakban sokat voltál a Mamákkal, Papákkal, mert én még utoljára kiélveztem az iskola nyújtotta örömöt a tanulásban, de vége végre! Ezúttal is köszi a Családnak a segítségért – remélem, úgy láttam, ők is élvezték a Veled töltött időt, de erről majd ők fognak Neked írni, vagy mesélni egyszer.

 

A legdrágább dolog a világon

2010.03.16. 18:16 - SZKGAB

Annál nincs is szebb, mint amikor mosolyogva totyogsz felém, és azt mondogatod, hogy –ágyá-ágyá-ágyá. Hogy mit is jelent, azt még nem tudom. Ahogy az Edó mondja, ez egy univerzális szó, mindenre jó. Praktikus, mert mindenkinek tetszik, és mindent el tudsz vele érni. De azért alig várom már, hogy anyává alakuljon:) Apucival megbeszéltük, hogy rengeteg tündéri dolgot csináltál ez alatt az egy év alatt, de talán a leges legédesebb ez, amikor,  gőgicsélsz.

 

És már látom, hogy nem tudok megállni egy dolognál, így folytatom, és módosítom a címet: A legeslegdrágább dolgok a világon:)

Amikor totyogva közeledsz felém, tárt karokkal, akkor el tudnék olvadni. Nagyon édes. 

 

 

 

Vagy esetleg az aranyosabb, amikor simogatsz, pacskolsz minket? Nem tudom.

 

Imádom, amikor a répakarikákat majszolod. Két kis ujjacskáddal megfogod, és gyűröd be a szádba, tiszta maszat vagy tőle… És amikor bevonulsz a járókába olvasni, mutogatod az ismerős képeket a könyvekben – no akkor is megennélek:) És akkor még nem említettem azt, milyen édes, amikor laza hanyagsággal hátradobod az épp feleslegessé vált játékot.

Így elmesélni ezt nagyon nehéz, de aki látott mostanában, azt hiszem, érti, mire gondolok…

 (Vagy csak én vagyok nagyon elfogult?)

 

Az első szülinap

2010.03.15. 23:07 - SZKGAB

Az egész család nagyon készült már, vártuk már a nagy Napot.

 

Azt hiszem, Te még nem igazán tudod, mi is történt, csak azt érzékelted, hogy sokan vesznek körül, mindenki örül, körülötted forog, és ajándékokkal lep meg. Még a torták sem hoztak lázba, bár nagyon figyelted, hogy ég a gyertya – jövőre biztosan többet eszel majd belőle. A Mami is sütött Neked tortát, kis Vukkal és autóval, de nem értetted, miért nem forog a kereke:)

 

 

 

 

Énekeltük Neked, hogy Boldog születésnapot, levetítettük a kedvenc képeidet, az összeválogatott videókat, de Te még nem igazán értékelted.

 

 

 

 

Én másképp éltem meg ezt a napot, visszaemlékeztünk, mi is történt egy éve. A legfontosabb dolog a világon egy szülő számára, remélem, egyszer majd Te is megismered ezt az érzést, addig pedig csak a családra, tortára és az ajándékokra kell koncentrálni az ünnepeltnek!!

Nagyon boldog születésnapot kívánunk, drága kisfiunk!!

 

 

indafoto.hu/Szucsik_Abel/collections

 

 

 

 

Az első „síelés”

2010.03.15. 23:03 - SZKGAB

Liptovský Jánban voltunk a hétvégén a Mamával, Papával, Edóval, Vikivel és Lacival. Itthon már tavaszodott előtte, így egész furcsa volt „visszamenni” a télbe.

 

 

 

Mint kiderült, Szlovákiában idén kevesebb hó esett, mint nálunk, de a pályákat beágyúzták, így egész jót lehetett síelni.

 

 

Első nap esett az eső, ezért csak este mentünk egy kicsit sétálni a faluba. A pincében vacsoráztunk, nagyon tetszett Neked, ahogy pattog a tűz. Szombaton Chopokra mentünk síelni. Megteltek a fenti parkolók, így az autókkal már lent meg kellett állni, onnan busszal lehetett felmenni. Amikor a parkolóőr meglátta, hogy kisbabával vagyunk, felengedett minket. Ennek mindaddig nagyon örültünk, míg eszünkbe nem jutott, hogy a Papáéknál  vannak a sítalpak, cipők, szánkó.. De ők nagyon ügyesek voltak, és felhozták nekünk busszal. Te nagyot aludtál a babakocsiban, meg nézelődtél utána, mindig másnak a karjában, aki épp nem síelt. Nagyon tetszettek a narancssárga felvonó kabinok.

 

 

 

 

Másnap Donovalyban síeltünk, ahol nagyon szép időnk volt.  Lovas szán is volt, meg kutyaszán is, de Te csak néztél ki a babakocsiból, mintha semmi sem érdekelne. Apuci szerint megsértődtél ránk. Nagyon remélem, hogy nem így van. Apucival már nagyon várjuk, hogy mikor fogunk végre Veled együtt síelni!!

 

AHA, már itt is otthon érzed Magad!

2010.03.15. 22:50 - SZKGAB

Szegénykém, sajnos már jó néhányszor ott kellett töltened a napodat, mert anya iskolába ment. Igazából úgy gondolom – remélem, nem is olyan rossz ez Neked, hiszen ott vannak a Papák, meg sokszor a Mamik is, és persze Apuci is.

 

 

 

Mivel ott nem lehet mászni a földön, így egész sokat vagy kézben, ami Téged szemmel láthatóan nem zavar!:) És az a rengeteg színes cucc, legszívesebben mind lerángatnád, megfognád, megszagolnád, megkóstolnád!

 

 

 

Majd ha már segíteni fogsz Apuciéknak….!:)

 

www.athomeart.hu

 

 

 

 

 

8,5 kg értelem, 71 cm ügyesség

2010.02.02. 15:29 - SZKGAB

Kívülállóknak túlzásnak, elfogultnak tűnik majd, de egy anyukától ez megbocsátható!

Olyan jó nézni, ahogy egyedül játszadozol! Pár perc figyelgetés – persze titokban:) - sokkal nagyobb élményt jelent, mint végig nézni egy jó filmet!

 

Nagyon ügyesen teszed már fel a játékokat az asztalra. Bár még a kis kezecskéid nem képesek olyan igazán finom mozdulatokra, de próbálkozol finoman egymásra tenni két játékot. Van, hogy sikerül, van, hogy leesik, és próbálkozol újra. Ha sikerül, azért folytatod, mert örülsz neki, büszke vagy, ha nem sikerül, azért folytatod, hogy megmutasd, meg tudod csinálni. Aztán aranyos, amikor rájössz, hogy függőleges felületen nem marad meg az autó. (ismerkedsz a fizika törvényeivel).

 

 

Ha jobb kedved van, akkor magyarázol is közben mamamam, tetetetete, atatatatata, (ilyenkor szoktam elolvadni, de nem szólalok meg, csendben figyelek, mi jön még). Hirtelen meglátod a hóembert, rámosolyogsz, integetsz neki, aztán hirtelen, mintha mi sem történt volna, játszol tovább az autóval. Hirtelen helyzetváltás, és irány a pöttyös labdához. Kicsit megkergeted, majd jöhet a kiskönyv. Végre leülsz, pihensz egy kicsit, és közben végigmutogatsz mindent a könyvben.  Fejjel lefelé van a könyv a kezedben, de nem baj! Így is érdekes, párszor végiglapozod, mosolyogsz hozzá, majd hanyag mozdulattal hátra dobod.

Meglátod a kelj fel macit, meglököd, tetszik ahogy táncol, és elkezded jobbra-balra döntögetni a felső tested. (én megpróbálom visszafojtani a nevetést, és tovább figyellek)

Utána megkeresed az autót, és elkezded tologatni. Mindegy, milyen irányba áll a kereke, csak menjen. Akadályba ütközöl?, nem baj, megfordulsz, és mehet vissza a kocsi. Útközben megpróbálsz rátenni valami kis játékot, és tolod tovább. Térdedet még mereven tartod, de hatalmas sebességgel tudod így, nagy terpeszben is tologatni az autót. Majd megállsz a hintánál, meglököd párszor, aztán, mint aki jól végezte dolgát, mész tovább. Felfigyelsz a zenére, gondolom, egy ismerős dallam hallatán, mosolyogva táncolsz egy picit. (már alig bírom ki, hogy ne szaladjak oda, és pusziljam végig a kis arcod, de várom a folytatást). Közben, észre sem veszed, teszel egyedül pár lépést a függönybe kapaszkodva (én csak ámulok, hogy jár a kisfiam, de kitartok még egy picit). Megcsúszol, hátadra fekszel, mosolyogsz, mintha így tervezted volna, rámutatsz a lámpára. Felülsz, és elkezded mutogatni a kezeden a kerekecske-gombocskát, vagy integetsz?, nem is tudom, nem bírom tovább, és odaszaladok. Megszámlálhatatlan puszit kapsz az arcodra, és Te már mutatod, hogy menjünk a konyhába, nézzünk mindent végig (vízforraló, tea, szekrény, hűtő, virág…), aztán nézzük meg együtt is a hóembert, hangos nevetés mellett integetsz neki. Mi lesz velünk, ha elolvad???

Aztán én megyek a konyhába egy kicsit ténykedni, és egyszer csak ott vagy megint, és pakolod ki a Neked „fenntartott” szekrényt, és tologatod a dobozokat. Odapillantok, és látom, hogy a dobozok nem csak kikerülnek, hanem már be is teszed őket a szekrénybe! Itt már kicsit elfáradsz, így leülünk, olvasunk egy kicsit, „borsót főzünk”, vagy énekelünk. Más nem is sejti, mennyi mindent csinálunk itthon egy nap alatt!

Apuci este csodálkozik, amikor elkezded a mutatóujjadat mozgatni, hogy Anya azt tanította, hogy ejnye-bejnye? Nem, nem, ez a tik-tak, ahogy a tik-tak óra csinálja!:)

 

A Hóember

2010.02.02. 14:47 - SZKGAB

Szombat délután eljött hozzánk Ági és András (sajnos Apuci nem volt itt, ő kolbászt csinált a Papáékkal). Egész nap esett a hó, gondoltuk, elmegyünk szánkózni. (Korábban már Fehérváron szánkóztál ám a kertben!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól bebugyoláltunk, és beleültettünk a kocsiba. Akkora volt a hó, hogy nem lehetett tolni a babakocsit, így azt végül hazahoztuk. Először nem értetted, miért örülünk annyira ennek a nagy fehér vacaknak, meg minek ültetnek Téged ebbe a kemény bigyóba, ha van kényelmes babakocsid is. Semmi mosoly, semmi öröm, de nem bántad, hisz jól kilátsz belőle. „Fapofával” tűrted, hát, ha jó nekik, húzzanak csak!:) Aztán végre történt valami, beleborultál a hóba, na persze csak egy picit, no, ekkor megtört a jég, végre kimutattad érzéseidet, elpityeredtél, de nem tartott sokáig ám! Utána már egész boldogan üldögéltél a szánkóban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán becsücsültél a babakocsiba, és a teraszról figyelted, hogy építjük a hóembert. Eleinte nem értetted, mit keresünk a 30 cm hóban, meg mi repked a levegőben – hiszen a hóember építéshez hozzá tartozik egy kis hógolyózás is!! Később már nagyokat mosolyogtál a kocsiban – vagy kinevettél minket? Ez a Te titkod marad:)

Mindenesetre 3 napja már kb. 10 percenként integetünk a hóembernek:) Mi lesz velünk, ha elolvad???