Drága Kisfiunk

Minden a kisfiunkról

Friss topikok

Linkblog

2011 tavasztól 2012 tavaszig - avagy a két nyuszi között

2012.03.18. 14:47 - SZKGAB

Eltelt egy év, három éves lettél! Egy éve nem írtam az oldalra – ezt sajnos pótolni nem tudom, de azért megpróbálok néhány pillanatot és szép emléket átadni Neked!

Egy éve mentem vissza dolgozni, Te pedig Gabi mamával és Jani papával töltöd napjaidat. Nagyon féltem attól, hogy fognak telni napjaid, bár miután kiderült, hogy nem bölcsibe mész, hanem a Mamáékkal maradsz otthon, megnyugodtam. Nagyon szívesen maradtam volna Veled még egy évet, de nem így alakult. Az első naptól kezdve úgy éreztem, Neked ez nem okozott törést, nagyon jól kijöttök a Mamáékkal, napirended maradt a régi, hisz mindent hasonlóan próbált csinálni, mint mi. Azt láttam, hogy a Mamát jól le tudtad fárasztani, de azt hiszem, mondhatom, hogy kivirult melletted!:) Úgy gondolom, nagyon sokat tanultál tőlük, és boldog, kiegyensúlyozott napokat töltöttetek együtt. Sajnos, én gyakran nem tudtam időbe hazaérni, de tudtam, hogy jó helyen vagy! Sokat sétáltatok, játszottatok a Mamával, vicceltetek a Papával. Sokszor az Edó is beugrott, Veled volt és Mesivel is játszottál. Most majd az óvoda miatt fogok egy picit izgulni, de azt hiszem, ez a szülők „dolga”J Remélem, Te szeretni fogod az ovit!

Nagy élmény volt a húsvét. A nyuszi érdekes módon rengeted kis autót hozott Neked, amiket nagy örömmel keresgéltél a kertben. Eni mamáékkal pedig a Haleszban is voltunk, ahol tojásszedő játékban vettél részt. Nagyon élvezted a tojásgyűjtést, bár a benne lévő cukorkákat még nem etted meg.

Nyáron több, mint 3 hetet Zamárdiban töltöttél, néhány napot nélkülünk, a Mamákkal nyaraltál. Sajnos a jó időből nem sok jutott, és beteg is voltál, de amikor csak lehetett a Papáék vittek Siófokra a homokos partra, és ott élvezted a vizet.  Szárszón is voltunk, ahol nagyon nagy buli volt, amikor a Kálmiék hazalátogattak! Azt hiszem, nagyon nagy élményekben volt részed.

Eni Mamáékkal is együtt töltöttünk néhány napot, kirándultunk, nagyokat sétáltunk, és amikor lehetett, fürödtünk is nagyokat!

Nyár végén ismét ellátogattunk Gyömrőre, körbe sétáltuk a tavat, lábat lógattunk a vízbe…. Nagyon kellemes hely!

 

Szeptemberben végleg vége a szopizásnak, és azóta mesére alszol el az ágyikódban, és általában végig alszod az éjszakát.

 

Ősszel voltunk kirándulni István Papáékkal a Pákozd Sukorói Arborétumban, ahová talán a legjobb időben mentünk, mert még szép meleg volt, és gyönyörűek voltak a falevelek, a színes táj… Nagyot motoroztál ott, és hatalmasat játszottál a játszótéren. Megbeszéltük, hogy tavasszal visszamegyünk!

Nagyokat sétáltunk a Kopaszi gáton is, ahol Zita babával és Áron babával is találkoztunk.

 

Voltunk a Normafánál is kirándulni, de esett az eső, így csak egy rövid séta erejéig élveztük a friss levegőt, majd beültünk egy teára melegedni egy turista házba.

Balázsékkal többször voltunk „játszóétteremben”, ami játszóházat jelent, csak Te így nevezted el. Nikivel együtt hatalmas kacagások közepette csúszkáltatok és hemperegtetek a színes labdák között.

 

Szabad hétvégéken, jó időben többször sétáltunk a Rákos-patak partján, ellátogattunk a Merzse-mocsárhoz, vagy csak a közeli lovardába mentünk, ahol a vadkacsákat etettük, ugráltál a trambulinon, vagy a pacikban gyönyörködtél. Többször kimentünk Ferihegyre is, ahol a felszálló repülőket tanulmányoztad, illetve nagy kedvencünk lett a Medveotthon, ahol mézzel etetted a macikat.

A kerületi autómentes napra is kilátogattunk, ahol rendőrautót, tűzoltóautót és mentőautót lehetett közelről megnézni, sőt, bele is ülni.

 

Természetesen – és ennek nagyon örülök – sokat van együtt a család, és mivel szerencsére egész nagy családunk van, így bőven akad alkalom születésnapok és névnapok ünneplésére is!

 

Nagy élmény volt a Mikulás ünnepség is, amikor a Sporttelepen egy kis színdarabot adtak elő, és Te nagy élvezettel nézted végig.

Karácsony

Nagy várakozással telt a december, sok karácsonyi dalt hallgattál, énekeltél, sokat színeztél karácsonyi színezőt, együtt sütöttünk, készültünk az ünnepekre. Igyekeztünk igazi, szép, meghitt ünnepet varázsolni Neked, remélem, Te is úgy érezted, hogy sikerült.

 

24. estét Fehérváron töltöttük, de előtte már otthon nálunk járt a Jézuska, gyönyörű karácsonyfát hozott sok ajándékkal. Fehérváron este megint rengeteg ajándék várt a fa alatt. És az ajándékozás csak folytatódott a Mamáéknál is, Balassagyarmaton is. Kicsit átrendeztük a nappalit, hogy beférjenek az ajándékok:)

Ünnepek között Eni mamáékkal voltunk az Árpád fürdőben, ahol állításod szerint megtanultál úszni:)

Szilvesztert ismét Anikóéknál töltöttük, ahol nagy baba-party-ban volt részünk sok-sok játékkal, beszélgetéssel, finomsággal. Megtudtuk, hogy félsz az álarcoktól. Amikor egy macis álarcot hoztam Neked, laza hanyagsággal bevágtad a sarokba:). Este pedig Pankáról és Áronról is levetetted az álarcaikat.

 

Februárban pár alkalommal elmentünk síelni. Megkérdezted: „Anya, megtanítasz síelni?” Voltunk Eplényben, ahol mindkét Mama és Papa figyelte, hogy állsz először sítalpra. Majd a Mátrában is próbálkoztunk. Kb. másfél óráig nagyon tetszett, nagyokat kacagtál csúszás közben, de utána gyorsan elfáradtál. Pesten, a kerületben még a Papáékkal gyakoroltál, és a videóból ítélve, kezdtél ráérezni a lényegre. Jövőre, reméljük, hosszabb időre is el tudunk menni valahová síelni, addigra már nagyfiú leszel!:)

Márciusban ismét kisebb lakásátrendezés következett a szülinapi ajándékok miatt:) Az ünneplés 9-én otthon kezdődött, de a nagy születésnapot a Vadkacsa utcában tartottuk. Főszerep ismét a játékoké, no meg persze a finomságoké volt!

 

Ami nem változott: kedvenced az autók és a rajzolás, de imádod a zenét is – édesen táncolsz a kacsatáncra. Már ügyesen rakod a bonyolultabb kirakókat is és nagyon édesen pózolsz a fényképezőbe és cuki a kacsintásod is! Nagyon szereted a közlekedési táblákat, az utcán és otthon, játék közben is.

 

 

A kakaó és a görög joghurt bármilyen mennyiségben jöhetne, a gyümölcsöknek nem sok teret biztosítasz, de azért próbálkozunk!

 

 

Kedvenc mondataid: Nadon furca, ude?:)

Vicceljünk még, Papa, jó?

Milyen furca a gumija, ude?

Elbújtam, megkeresel a takaró alatt?

vévévéponthu

Kakilom, jó?:)

 

Hát igen, a szobatisztaságról most többet nem írnék:)

 

Így visszagondolva rengeted szép dolog történt velünk az elmúlt évben, sok helyen jártunk, nem unatkoztunk. Persze Apával nagyon jól tudjuk, hogy jobb lenne még több időt Veled tölteni, de talán nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a Mamáék olyan „bölcsit” varázsoltak köréd, amilyen senkinek sincs! A Mamák Papák nagynénik és nagybácsik és barátok segítségével nagyon sok érdekességben, sok jó programban volt részed a hétvégeken is, hisz a szerető család körülötted forog! Mi pedig Apával csak egyszerűen imádunk és büszkék vagyunk Rád!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsikabel.blog.hu/api/trackback/id/tr234323864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása