Drága Kisfiunk

Minden a kisfiunkról

Friss topikok

Linkblog

Káj-káj

2010.11.03. 22:03 - SZKGAB

Azt hittem, az APA után már nem ér váratlanul, és nem fogok meghatódni a következő szavakon, hát, tévedtem! Enikő Mama már mondta, hogy a varjúra mutattál, és mondtad, hogy táj-táj (az elején, még így hangzott), de amikor séta közben rámutattál a varjúra, és mosolyogva mondtad, hogy káj-káj, azt hittem, elolvadok.

 

 Ezen kívül ügyesen mondod, hogy absz (ami autóbuszt jelent), meg nagyon édes, de leírhatatlan szavakat használsz a motorbiciklire, joghurtra (ghughu?), bogyóra (bgyó), gríz (g(í)zs), zsírkréta (gbka??). Néha kimaradnak a magánhangzók, de nem baj, végül is a csehek is egész jól megértik magukat nélkülük:)

Végre tudatosan el tudod magyarázni, ha valami nem tetszik, kezedet rázod, hogy nem. Ha nem tetszik a mese, a az ének (kacsánál a Kiskacsa fürdik és a Háp-háp-háp már idejét múlta, most az Egy kíváncsi kacsa a sláger:)), a zene, a TV csatorna, másik könyvet szeretnél, vagy egyszerűen csak ellenkezel, ügyesen használod, mondhatni kihasználod:)

 

 

 Édes volt, amikor nem akartál feljönni fürdeni, mi elindultunk fel a lépcsőn, lekapcsoltuk a lámpát. Te nem zavartattad magad, bekapcsoltad a TV-t, és leültél a kanapéra – vajon kinél láttál ilyet?:)

A motorozás már nagyon ügyesen megy, gyorsan haladsz vele, csak a fel-leszállás még nem megy. Leszálláskor eldöntöd a motort a lábad között, és úgy szállsz le..

Reggelinél ügyesen odakészíted az etetőszéket, segítesz teríteni is. Segítettél összeszedni a leveleket a kertben, sepregetni a szobában, szóval nagyon ügyes vagy. Viszont a pelenkázás nem a kedvenced, mindig újabb és újabb trükkökkel kell elterelni a figyelmed:)

Nagyon imádom azt is, ahogy jelzed, ha valami meleg - fújni kezded, legyen az étel, víz a kádban, radiátor.... Ugyanolyan aranyosan próbáltad elfújni a mécsest a tökben is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsikabel.blog.hu/api/trackback/id/tr912421196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása